Bästa myggmedel för barn 2023 

Med myggmedel för barn kan ni slippa de besvärliga myggen och njuta av fina sommardagar. Det finns få som längtar efter sommar och värme lika mycket som barn gör. Under sommaren slipper man lager på lager av vinterkläder och kan leka på stranden, spela fotboll och äta glas i den stekande solen. Sommarmånaderna i Sverige bjuder helt klart på många roliga stunder, men de bjuder också på bett från både myggor och knott.

Insekter hör förvisso sommaren till, men det innebär inte att ditt barn ska behöva lida av jobbiga och kliande bett. Myggbett kan vara riktigt störande och vill det sig illa kan det påverka barnets sömn och humör. Genom att investera i ett riktigt bra myggmedel kan ditt barn få en mycket trevligare sommar. Dock är det viktigt att välja med omsorg, eftersom alla myggmedel inte lämpar sig för barns känsliga hud.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Myggmedel för barn 2022 – bäst i test

När du ska välja ett myggmedel för barn finns det flera saker som är viktiga att ha i åtanke. Till att börja med ska medlet vara enkelt att applicera och använda sig av, men det måste också vara skonsamt och inte kosta alldeles för mycket. Här nedan har vi tittat närmare på tre myggmedel som lämpar sig för dig som vill hålla myggor, knott och andra insekter på avstånd.

1. Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray

FördelarNackdelar
✅ Växtbaserat
✅ Mycket effektivt mot insekter
✅ Lätt att applicera och missfärgar inte
❌ Får ej användas på barn under 3 år
❌ Liten förpackning på 50 ml
❌ Kan vara svår att applicera i ansiktet

Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray är ett bra alternativ för dig som söker ett välfungerande och populärt myggmedel som även håller fästingar på avstånd. Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray är en av få myggmedel som har fått högsta betyg på flera olika tester och som har en så lång hållbarhet som hela 6 timmar. Det här myggmedlet kan användas redan från 3 års ålder och innehåller skonsamma ämnen som p-Mentan-3, PMD och Isohexadecane.

Förutom att skydda mot myggor så kan Sjö & Hav Mygg + Fästing Spray även hålla andra insekter på avstånd. Produkten skyddar nämligen även mot knott och fästingar, såväl som bromsar och älgflugor. Då det är biologiskt nedbrytbart och växtbaserat är det dessutom mycket skonsamt mot huden.

2. MyggA™ Spray 75 ml

FördelarNackdelar
✅ Större förpackning på 75 ml
✅ Ger skydd i upp till 8 timmar
✅ Kan appliceras ovanpå solskydd
❌ Får ej användas på barn under 3 år
❌ Endast två appliceringar om dagen
❌ Skyddar inte mot bromsar/getingar

MyggA™ Spray är kanske en av Sveriges mest köpta myggmedel på marknaden. Både Testfakta, Råd & Rön samt Taenk.dk har gett myggmedlet mycket höga betyg och det finns goda anledningar till varför. Med MyggA™ Spray får du och ditt barn ett effektivt skydd som håller i hela 8 timmar och som innehåller 9,5 % DEET. För dig som inte gillar att använda sprayer finns medlet även som stick och roll-on, vilket kan vara enklare att applicera i ansikte och på hals.

MyggA™ Spray är ett bra val för dig som vill skydda ditt barn mot bett från både myggor och knott. Medlet ger en mycket bra och ordentlig täckning och ska som mest appliceras två gånger om dagen. Här har man kombinerat DEEP med olika växtbaserade oljor, t.ex. lavendel, ros och geranium. Precis som många andra myggmedel ska MyggA™ Spray inte användas på barn under 3 år och bör användas med försiktighet.

3. US622™ Myggmedel Stift

FördelarNackdelar
✅ Enkel att använda
✅ Mycket effektivt skydd i 6-8 timmar
✅ Kan användas på barn från 2 års ålder
❌ Får ej appliceras på händerna
❌ Endast en applicering om dagen
❌ Kortare varaktighet för mygg och knott

US622™ Myggmedel Stift är ett användarvänligt myggstift som enkelt kan appliceras på ditt barns ansikte och kropp. Myggmedlet är framtaget av den amerikanska armén och har en varaktighet på ca 6 timmar. Ett stort plus med US622™ Myggmedel Stift är att det kan användas på små barn från 2 års ålder. Det gör att du som förälder kan känna dig trygg med att myggor, fästingar och knott håller sig på långt avstånd när ni är i parken, promenerar i skogen eller hänger på stranden.

US622™ Myggmedel Stift verkar mycket effektivt mot myggor i upp till 6 timmar, men verkar hela 8 timmar för obehagliga fästingar. Det enda du gör är att applicera siftet på barnets vader, vrister, hals och nacke. Observera att US622™ Myggmedel Stift aldrig ska appliceras på ditt barn händer, eftersom det är lätt att barnet får medlet i munnen. Du får heller inte understiga åldersgränsen eller applicera fler än en gång om dagen.

Myggmedel för barn – Köpguide

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du ska köpa ett myggmedel till ditt barn. Här gäller det inte bara att hitta ett myggmedel som är effektivt och som håller insekterna på avstånd, utan det ska även vara smidigt, tryggt och lämpligt för barns känsliga hud. Vi har tagit fram tre faktorer som är extra viktiga att ha i åtanke för att du ska bli så nöjd med ditt köp som möjligt.

Applicering av myggmedel på barn

Barn har oftast svårt att sitta still och tålamod finns det sällan gott om. Se därför till att du väljer ett myggmedel som är enkelt att applicera. Fördelen med spray är att den kan täcka upp ett större område med bara en dusch, medan roll-on och sticks lämpar sig bättre för applicering i ansikte.

Var noga och läs instruktionen för det myggmedlet du väljer. Ett myggmedel ska till exempel inte användas mer än två gånger per dag. Använder du solskyddsfaktor ska myggmedlet appliceras ovanpå.

Om ni till exempel ska äta middag ute eller campar så finns det myggfångare som kan användas istället för myggmedel. Läs gärna om Thermacell MR300 och vad den kan göra för dig.

DEET i myggmedel för barn

DEET är något som du bör ha koll på inför ditt köp. DEET är en förkortning på den aktiva substansen dietyltoluamid och är det vanligaste ämnet i insektsmedel och myggmedel. När du väljer myggmedel för barn är det viktigt att välja en produkt som inte har en alldeles för hög DEEP och som är godkänd för användning på barn.

Ålders rekommendation på myggmedel

Det finns en orsak till varför tillverkare sätter en åldersrekommendation på myggmedel och detta är något som du alltid bör respektera. Orsaken är helt enkelt för att myggmedlet kan innehålla för höga DEEP-procent, något som kan påverka barns känsliga hud negativt.

FAQ Myggmedel för barn – Vanliga frågor och svar

Vilket myggmedel till barn är bäst?

Vilket myggmedel som är bäst varierar beroende på vilka behov du har. Vissa föredrar sticks och roll-on, medan andra vill kunna spraya på huden och kläder. Ditt barns ålder kommer också vara avgörande för vilket myggmedel som blir bäst för just er. Alla produkter i detta bäst i test är populära, uppskattade och effektiva.

Får barn använda myggmedel?

Absolut, men det är viktigt att kontrollera åldersrekommendationen innan du köper. Det vanligaste är att produkterna lämpar sig från 2-3 år och uppåt. Är ditt barn yngre än så kan ett myggnät över vagnen vara ett bättre alternativ.

Vad kostar myggmedel till barn?

Myggmedel kan kosta allt från några enstaka 20-lappar till 100 kr och uppåt. Du kan hitta myggmedel i alla möjliga prisklasser, så här gäller det bara att hitta ett som passar din plånbok så bra som möjligt.

Lämna en kommentar