Thermacell MR300 Myggfångare: Bärbar, effektiv och lätt att använda

Thermacell MR300 myggfångare är ett kraftfull myggfångare som är utformad för att vara bärbar. Det betyder att du kan ta med dig den när du campar, fiskar eller jagar och skyddar dig mot myggor medan du njuter i naturen eller på altanen. Den skyddszon som skapas av den här myggfällan sträcker sig upp till 20 meter i kvadrat. Läs mer om varför du ska köpa produkten nedan.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Thermacell MR300 myggfångare – bästa myggfångaren

Thermacell MR300 myggfångare - bästa myggfångaren
 • Skapar en skyddszon på ca 20m²
 • Stabilt gummibeklätt handtag
 • Grill som sprider lockmedlet effektivt
 • Luktfri och ljudlös
 • Finns i olika färger
 • 12 timmars användning

Bästa pris på Thermacell MR300

Vad är Thermacell MR300 myggfångare?

Thermacell skapar en osynlig skyddszon mot myggor och andra irriterande insekter som till exempel knott. Apparaten är sladdlös och drivs av en enda butanpatron som värmer upp en insektsavvisande matta som släpper ut alletrin i luften runt omkring dig. Alletrin är en syntetisk kopia av pyretrum, som kommer från krysantemumblommor (pyretrum), och har använts i stor utsträckning som naturligt insekticid mot myggor och andra insekter i många år.

Thermacell MR300 myggfångare fungerar utan kemikalier och har inga obehagliga lukter som irriterar människor. Apparaten är tyst och du kan inte höra någonting när den är på.

Thermacell MR300 ger ett effektivt skyddd mot mygg och knott. MR300 lämpar sig utmärkt både när du rör dig i skog och natur eller hemma på altanen. Ett smidigt hölster finns att köpa till som du enkelt fäster på din ryggsäck eller i bältet. I hölstret kan du även bära med dig extra gas eller mattor. Nyligen har en uppdatering av grillen gjorts vilket gör att myggmedlet sprids ut än mer effektivt.

Apparaten består av en liten låda som rymmer tre repellerande mattor och två butanpatroner som tillsammans utgör ett komplett system. En patron räcker i upp till 12 timmar. Butanpatronen värmer upp den repellerande mattan som långsamt släpper ut alletrin i luften runt omkring dig och skapar en skyddande zon mot myggor och knott. När den används på rätt sätt kan den skydda upp till 20 kvadratmeter.

Hur fungerar Thermacell MR300 myggfångare?

Thermacell MR300 myggfälla använder en enda butanpatron för att värma mattan. Ämnet i detta insektsmedel kallas alletrin och är en luktfri, giftfri syntetisk kopia av pyretrum. Alletrin får insekter som myggor och knott att bli desorienterade.

Thermacell portabla enhet drivs av en gaspatron som följer med apparaten. Gaspatron finns även att köpa som refill. Patronen innehåller tillräckligtmycket gas för att driva apparaten i ca 12 timmar. Patronen installeras enkelt genom att skruva fast den i luckan på apparatens baksida.

Värmen från gaspatronen värmer upp myggmedlet i mattan och ämnet frigörs. Myggor avskyr doften och håller sig därför borta. Det bästa är att vi människor inte känner av doften. En matta håller ungefär i 4 timmar och går från en intensiv blå färg till att bli matt grå. Myggmedelet är godkänt av Kemikalieinspektionen.

Apparaten startas enkelt genom att slå över vredet till on och try några gånger för att tända apparaten. Det är ibland svårt att avgöra om apparaten är tänd och då kan man titta i det lilla fönstret på toppen och titta efter glöden. Ser du glöden vet du att apparaten är på och aktiv annars kan du få trycka några gånger till på on-knappen.

Efter cirka 15 minuter har apparaten kommit upp i full effekt och skyddar mot mygg och knott.

Har du stora problem med mygg och knott och vill täcka en större yta? Läs vår recension av Mosquito Magnet Pioneer och se hur den kan hjälpa dig!

Hur man använder Thermacell MR300 myggfångare?

När du vill använda Thermacell MR300 för första gången tar du en av repellermattorna och monterar i apparaten. Sätt sedan in en butanpatron i enheten genom att skruva in den på enhetens undersida. Apparaten är nu redo att användas!

Slå bara på MR300 myggspridaren genom att trycka på knappen ”S” i flera sekunder tills den gröna lampan längst ner på enheten släcks och sedan är du redo att börja! Placera din Thermacell i din närhet där du vill skydda dig mot myggorna.

Enheten är sladdlös, tyst och luktfri så det finns inget som kan irritera någon i närheten! Den gröna lampan blinkar till och från så länge den är aktiv (vilket innebär att den fungerar som den ska). När patronen tar slut eller om något går fel med enheten, blinkar en röd lampa i cirka 30 sekunder och slocknar sedan. När detta händer måste du byta ut antingen butanpatronen eller din repellentmatta (beroende på vilken av dem som är tom).

Fördelar med Thermacell MR300 myggfångare?

Thermacell MR300 myggfångare har många fördelar som gör det till ett av de bästa verktygen när du campar, vandrar eller fiskar. Här är några av dem:

 • ✅ Skapar en skyddszon på ca 20m²
  Den skapar en skyddszon på ca 20m² mot myggor och andra insekter utan att använda kemikalier.
 • ✅ Luktfri och ljudlös
  Ämnet som frigörs av apparaten är luktfritt för människor och apparaten är även ljudlös så du slipper irriteras av störande ljud när du njuter av vad naturen har att ge.
 • Kladdfri
  Slipp smörja in olika myggmedel på huden.
 • ✅ 12 timmars användning
  Med i paketet kommer förutom själva apparaten, en gaspatron och tre mattor. Det ger dig en total användningstid på ca 12 timmar.
 • ✅ Billig i inköp
  En Thermacell MR300 kostar cirka 400kr i inköp. Refillkit kan sedan köpas från hundralappen och uppåt. Läs mer om Thermacell refill i vårt inlägg.

Nackdelar med Thermacell MR300 myggfångare?

Även om vi tycker att Thermacell MR300 har betydligt fler för- än nackdelar vill vi ändå lyfta upp nackdelarna här:

 • Dyrt med refill
  Om du använder din myggfångare mycket kommer du att förbruka en hel del gas och mattor. Några enskilda är inte så dyrt men det blir ganska snabbt pengar det också. Dock tycker vi att det är värt det för att bli av med myggen! Ett billigare alternativ till Thermacell kan vara att prova myggljus.
 • Tar 15 minuter innan du har full effekt
  Maskinen måste bli varm innan den levererar det skydd som utlovas. Räkna med att det tar cirka 15 minuter.

FAQ Thermacell MR300 – Vanliga frågor och svar

Fungerar Thermacell MR300?

Thermacell MR300 myggmedel är ett av de bästa verktygen på marknaden. Apparaten har vunnit flera bäst i test och får bra betyg i recensioner av användare. Vi kan bara hålla med och vi älskar vår Thermacell MR300!

Hur fungerar Thermacell myggskydd?

Thermacell MR300 fungerar genom att släppa ut en liten dimma av alletrin. Detta är ett insektsmedel som är godkänt för användning i Sverige.

Hur länge håller repellermattan?

Varje repellermatta/myggmatta håller i ungefär fyra timmar. Refill finns att köpa i olika paket. För att läsa mer om Thermacell refill, ta del av vår artikel.

Är Thermacell MR300 farlig att använda?

Nej, det ämne som frigörs av Thermacell MR300 myggfångare påverkar inte människor. Det håller bara myggorna borta!

Hur länge kan jag använda min Thermacell MR300?

Thermacell MR300 levereras med en gaspatron och tre mattor i paketet, vilket innebär att du har cirka 12 timmars myggskydd.

Hur drivs Thermacell?

Thermacell drivs av en gaspatron som värmer upp en repellermatta. Mattan släpper ifrån sig ett ämne som påverkar myggen och håller dem borta. När apparaten är aktiv skapar den en skyddszon på cirka 20 kvadratmeter.

Hur länge räcker en gaspatron Thermacell?

Gaspatronen räcker i ungefär 12 timmar.

Är Thermacell farligt för hundar?

Nej, Thermacell är inte farlig för varken hundar, katter eller människor. Det ämne som maskinen släpper ut påverkar endast myggor och knott.

Var kan jag köpa Thermacell MR300 myggfångare?

I vår artikel hittar du de bästa priserna på Thermacell MR300 just nu.

Kan jag använda min Thermacell inomhus?

Thermacell myggskydd är endast till för utomhusbruk. Apparaten får under inga omständigheter användas inomhus, i tält eller andra slutna rum.

Slutsats – Varför du ska köpa en Thermacell MR300 myggfångare

Jag rekommenderar att du köper Thermacell MR300 myggfångare. Det är en kraftfull myggbekämpare som är tillräckligt liten och smidig för att du ska kunna bära med dig när du till exempel campar eller fiskar. Produkten skapar en 20 kvadratmeter stor skyddszon så den är perfekt för att njuta av sommarkvällar på din uteplats eller när du är ute i naturen. Den här enheten är lätt att installera och använda, vilket gör den mycket praktisk samt effektiv för att hålla myggorna borta från dig!

Lämna en kommentar